S5

Storgata 5, Fredrikstad
Kontor og servering 5500m²

Herav

Kontor : 4000m² Restaurant : 800m² Parkering: 700m²

Kontakt

T: +47 69 35 41 80 M: +47 93 00 11 35 E: vidar.solberg@fredriksborg.no

Beskrivelse

Prosjekt S5 er siste brikke i ett større byutviklingsprosjekt der målet har vært å revitalisere Blomstertorget og eiendommene rundt. På nordsiden av torget står Litteraturhuset som ble ferdigstilt i 2013. På sydsiden er nå nye Storgata 5 under bygging. På selve torget er parkeringsplassene fjernet, og plassen og utsikten gitt tilbake til forgjengerne. Det nye torget er tegnet av Landskapsarkitekt Berg & Dyring, og gjennomført og finansiert gjennom et samarbeid mellom Fredriksborg og Fredrikstad kommune. 

Inspirasjonen til Storgata 5 er hentet fra industrihistorien hvor teglstein og svart stål var fremtredende bygningselementer, som vi har realisert i en mere moderne kontekst. Bygget består av til sammen 6 etasjer inkludert kjeller, og inneholder restaurant, kontorlokaler og parkering. Hjertet av bygget består av en lysgård som også er kommunikasjonsåren i bygningen. Prosjektet er tegnet av Griff Arkitektur. 

Prosjektet er gjennomført som totalentreprise i samarbeid med Betonmast Østfold AS, og blir ferdigstilt i mai/juni 2018.

Se også prosjektes nettside http://s5.fredriksborg.no/